2015. október 30., péntek

Ragefire Chasm-Tűzesdüh Üreg

Sziasztok ismét Kaerlo vagyok és arra gondoltam elkezdenék foglalkozni a játékban található instance-ok történetével. Hiszen sokunk számára izgalmasabbak ezek a kihívások, ha meg van töltve tartalommal. Először is a klasszikus insták történetét akarom nektek bemutatni, közülük is a legkönnyebbel, Ragefire Chasm-mal.


Amikor Thrall megalapította Orgrimmar városát, egy jó barátját kérte meg az építések levezetésére. Egy goblint, Gazlowe-t, aki sokat segített valóban a város felépítésében. Gazlowe úgy vélte, hogy kellene egy kutat is építeni a város számára, ezért mélyre fúrt a város alá, hogy forrást találjon, azonban a csapata addig ásta a lyukakat, hogy az egyikből agresszív troggok bújtak elő. Azonban nem lehetett mindenütt csak úgy robbantgatni be a járatokat, ahogy a bajnok Rexxar tette, ugyanis azok veszélyeztették volna a fővárost. A járatok nagy részét ezért lezárták, de továbbra is volt út lefele a troggok által kialakított lávás ösvényekre.
Zordtotem Magatha Úrnő (Magatha Grimtotem) megpróbált békét kötni a troggokkal, azonban tauren küldöncei nem tértek vissza…
A veszélyek ellenére voltak orkok, akik lemerészkedtek a barlangok mélyére és ott is éltek. Az Árnyék Tanács (Shadow Council) egyik szektája, a Perzselő Penge (Searing Blade) tagjai ugyanis kihasználták a hely rejtettségét és a mélyben gyakorolták sötét mágiájukat. Idővel a boszorkánymesterek Jergosh vezetésével démonokat hoztak át. Így érkezett meg Taragaman a felguard és Bazzalan a szatír is, akik már komoly fenyegetettséget jelenthettek az orkok városára és az egész Horda számára.

Azonban akkoriban ott volt Orgrimmarban a nagy Hadúr Thrall, és sejtette, hogy árulók lehetnek a városban. Először is kalandorokat küldött, hogy mindent kiderítsen az árulónak tűnő boszorkánymesterről, Neeru-ról, aki a Lángoló Penge (Burning Blade) vezetője volt. A kalandoroknak sikerült elhitetni Neeruval, hogy ők is a szekta tagjai és az áruló elárulta saját magát. Thrall ezeket a kalandorokat küldte a barlangok mélyére, hogy számoljanak le az ott lévő démonokkal. Neeru is megkérte a kalandorokat, hogy öljék meg a Perzselő Penge egyik vezetőjét, Taragamant, ezzel a művelettel óhajtotta ugyanis elnyerni Thrall bizalmát. Így kiderült, hogy a Perzselő Penge és a Lángoló Penge két különböző szekta gonosz célokkal, akik csak megtűrték egymást a Tüzesdüh Üregben. Mindkét szervezet át akarta venni az Árnyék Tanács egykori szerepet. A kalandorok elintézték feladatukat, és a troggok között megtalálták Magatha egyik küldöncét is, amiért a Zordtotemek vezetője hálás volt.
A hasadás (Shattering) után érkezett meg a Sötét Sámán (dark shaman), aki leszámolt a troggokkal és a Perzselő Penge kultistáival, akikkel a Tűzföldekről (Firelands) megidézett bestiáit etette. A szövetséges SI:7 kémek úgy gondolták a barlangokról, hogy Pokolsikoly Garrosh volt az, aki a sámánokkal akart egy erős sereget felállítani a Tűzföldekről, azonban voltak olyan renegátok, akik ezt a sereget Orgrimmar elpusztítására akarták használni. A szövetségtől SI:7 ügynökök, a Hordától pedig Kor’kron katonák próbálták legyűrni a veszélyt, azonban nem sikerült nekik és kalandoroknak kellett őket kimenteni.
Jelenlegi Bossok:
Adarogg
A sámánok által beidézett tűzkutyák egyike, aki számos troggot evett már meg és ezzel lett fajtájának legerősebbike.
Sötét Sámán Koranthal (Dark shaman Koranthal)
Valamikor a az Alkonyat Pörölyének (Twilight’s Hammer) dolgozott, azonban mikor a szervezet elbukott, ő és sámánjai elbújtak a Tüzesdüh Üreg mélyére, hogy ott folytassák sötét tevékenységüket.
Sárbendő (Slagmaw)
A többi féreggel ellentétben őt nem tudták megszelidíteni a sámánok. Sőt ez a hatalmas kukac mindent elpusztít, ami és aki meg akarja őt akadályozni az ásásában..
Gordoth lávaőrző (Lava guard Gordoth)
Gordoth önhittséggel és hatalomvággyal szívta ki az energiákat a Tűzföldekről, amelyek később azután szörnnyé változtatták az egykori sámánt.



Miután leszámoltak az újabb fenyegetéssel, Garrosh átépítette a barlangokat és elnevezte azAlsóállásnak (Underhold). Orgrimmar ostromakor ezen az ösvényen kellett keresztül vágniuk a Horda és Szövetség bajnokainak.