2015. november 7., szombat

Warcraft trailer NAGYON részletes beszámoló és elemzés kicsiknek és nagyoknak.

Sziasztok ismét Kaerlo vagyok és végre elérkezett ez a perc is. A warcraft trailer leadása és a fantasy világ világméretű terjedése. Személy szerint 12 éve várom a warcraft trailert még kicsivel a wow megjelenése előttről. Már akkor olvastam róla és  warcraft 3 játék és cinematic-ja miatt nagyon reménykedtem egy epikus filmben, meg hát gyerek voltam bőven el tudtam rajta képzelegni. A star wars 3, narnia, 300 filmek nézése során is arra gondoltam milyen lehet a film, ha egyszer tényleg kijön... És most végre elérkezett a trailer. 
Nos sok ideje olvasom a könyveket, képregényeket és számos bejegyzést a lore-ral kapcsolatosan mai napig is elég gyakran tudok meg újat. De a trailerben teljesen másképp láthatjuk a warcraft 1, azaz az Első Háború történéseit. Tetszik az ötlet, hogy a wow miatt mind a 2 frakció kedvelőinek tetszelegni akarnak a 2 főszereplővel Durotannal és Lotharral. Én személy szerint sose válogattam a frakciók között, de ha választani kéne, akkor Alli párti vagyok. Továbbá meg kell jegyeznem a WoW is csak egy megvalósítása a Warcraft világának ezt igazolják a könyvek és képregények. Szóval kissé eltérő lehet a filmben azoknak akik erre alapoznak.(Lentebb Spoiler lehetősége áll fenn, de próbáltam ezt mindenki számára csökkenteni, ha tudod az alap lore-t hozzá menj tovább bátran.)
A trailer elején egy griffet láthatunk amint elszáll vélhetően Khaz Modan hegyei felett és végül leszáll egy toronyba, ami igazából lehet Kharazan is a történet miatt, DE lehet Dalaran is a mögötte lévő hegység miatt (Alterac Mountains). Illetve meg kell jegyezni, hogy kiderül, hogy a griffen Lothar és Khadgar utazik és őket egy idősebb figura figyeli. Medivh ekkor még nem volt annyira öreg, inkább középkorú bár kezdhet őszülni, de lehet egy mágus a Kirin Torból is. 
Ezután láthatjuk Stormwindet, megemlítem, hogy ez még az első Stormwind, nem az ami a játékban i ismert. Ezután ismét Khadgart láthatjuk, amint belép a Kirin Tor tanácsába a Levegő Termébe, ez egy illúziókkal körülvett terembe, ahol az időjárás a hangulattól függően változik.Hát nem király? :D

Ezután láthatjuk Lothart, majd egy várost lerombolni, ami tudásom és látásom alapján a Redridge mountains-ban lévő Lakeshire lehet.  (A második háborúban az orkok megtámadják Southshore városát ez tény, de ez még az Első háború)


Ezután jelenik meg a csatajelenet a portal mellett, ahol Lothar megborzadva tekint egy leszúrt személyre, akin aranypáncél van. Itt egy kis SPOILER lehet: Az Első Háború során Garona leszúrta Llane királyt, azonban a wow comic-ban, az utolsó őrizőben a stormrage-ben és más novellákban is úgy volt leírva, hogy a Trónteremben Stormwind ostroma közben Garona elárulja és leszúrja a királyt.. Mivel a leszúrt személy vállasa nem oroszlánmintájú remélem, hogy nem ezt a jelenetet alakítják át a filmben. [Illetve a trailer estéjén mutatták be a Anguish and Sorrow nevezetű tőröket a rogue-knak artifact fegyóként és ott azt írták ezekkel ölte meg Llane királyt. Bár a legendary meg a blizzard máshogy gondolhatja]


Ezután a vélhetően Black Morrasban lévő embereket támadják meg az orkok ahogy látom a Horde főnőkének Blackhand vezetésével. És Lothar ismét holtakat kutat.


Egy pillanatra megjelenik Llane király, majd pedig irány Draenor, az orkok szülővilága. Itt Durotant, Orgrim és Draka sétálnak a kiszivárgott filmből megtudva a Dark Portal felé, ahol már az ork klánok összegyűltek, hogy átlépjenek az "új világba". 


Majd egy griff repülés kiláthatóan Elwyn Forest felett és ismét Durotan és Orgrim áll Westfallban, vagy farmok között, vagy ez a falu lehet Moonbrook, ahova a sztori szintén eljutottak az orkok. :)


És meg is jelenik Durotan és Draka gyermeke a kis Thrall. A Klánok ura szerint Alterac Valley-ban született Thrall. Illetve a könyv szerint, ha Durotan és Draka is már eddigre bezöldültek a járványtól, amit az átok okozott. Ahogy a filmben és a WoD-ban láthatjuk ezt a Blizzard már úgy gondolja, hogy közvetetten a démonvértől lesznek csak zöldek az orkok.. 


És ezután láthatjuk, amint a királyság vagy szerintem itt most a királyságok vezetői összegyűlnek. Ekkor 7 emberi királyság van (Azeroth [Azaz STormwind királysága], Stromgarde, Gilneas, Alterac, Dalaran, Lordaeron és Kul Tiras) és 3 törp nemzet (Bronzebeard-ek Khaz Modanban, Dark ironok Blackrock mountains mélyén, és a Wildhammerek északon Hinterlandson) illetve a tündék királysága északon Quel'thalas.


Középen Llane királyt láthatjuk, balra tőle mágusokat talán Dalaranból és hopp egy törpöt is, aki csak Khaz Modanból jöhetett szerintem. Legalábbis törpnek látszik. És igen tündéket is Llane-nel szemben, azok is lehetnek Kirin Tor-i mágusok. Quel'thalas elfjeit csak a Második Háborúban veszi rá Lothar a szövetségre. De viszont itt a szöveget is kiemelem, hogy Llane király a szövetséget javasolja Azeroth megmentéséért. Lore szerint a többi királyság nem hitte el Stormwind-nek, hogy zöldbőrű szörnyek támadták meg őket. 

Ezután pedig nézzük is meg Azeroth királyságát egy gyönyörű képen, professzionális paint-tudásommal megszerkesztettem kissé..

Ezután kinézetre lehet, hogy Ner'zhult látunk vagy egy shámánkát és villámokat. Az ork sámánok használnak villámokat, akik mostanra Gul'dan miatt már elvesztették erejüket, szóval itt más varázslat lehetséges. (Egy kiszivárgott trailer miatt itt nem Ner'zhul lehet szerintem, de Medivh varázsolhat.)


És itt is van egy kis ork település, vélhetően lent délen Black Morassban vagy Swamp of Sorrow-ban. Itt az Első Háború alatt két ork település alakult Stonard és Rockard, lehet, hogy ez valamelyik a kettő közül?


Ezután Garona-t látjuk rácsok között, Garonát elkapták az emberek, de még nem bíznak benne. Garona ekkoriban azt hitte, hogy ő félig ork és félig ember, illetve tudni kell, hogy igazából félig-dranei és Gul'dan erőszakkal nevelte a kémjének. 


Ezután Durotant láthatjuk és Orgrim, ahogy az orkok sorsáról beszél, hogy nincs visszalépés a már kihalt világukra.

Majd hopp egy csatajelent, ami a kép és ismereteim alapján szintén REDRIDGE MOUNTAINS-ban lehet Stonewatch keep-nel, ahol mai napig orkokkal találkozhatunk a Blackrock clan-ból. (egyébként ez a klán Blackhand és Orgrim klánja).

És jön Durotan, aki a népe megmentéséért lepaktál az emberekkel. Az orkok ugyanis egy átok miatt vérengzenek becstelenül. És Deadwind passban találkozik Azeroth oroszlánával, (ragnar XD) Lotharral, az ARANYVÉRTES Llane királlyal, Szövetségi páncélban lévő Garona-val és Khadgarral. Durotan mögött a blackrock hegy lenne látható?


És Khadgar szárnyal griffjén a repülő Dalaranba. Dalaran, a varázslók városa ekkor elvileg még lent volt a földön, de egyes városrészei már lebegtek. Vagy Medivh ténykedéseiről jött beszámolni, vagy meghívni őket egy TÁRGYALÁSra Stormwindbe.


Llane király Lothart kérdezi, hogy megbízhatnak-e valakiben. Ez a valaki lehet Garona legnagyobb eséllyel, de talán már Medivhről [Aki Llane és Lothar jó barátja, de Khadgar beszélhet furcsa dolgokról] van szó vagy épp Durotanról a találka miatt.

Az események eléggé fergyorsulnak a zene pörög a hype megy, ahogy Durotan is száguld. Illetve Blackhand bedob egy lovat az emberek közé, mert az úgy a menő... A szövegből halhatjuk, hogy az emberek számára az orkok lelketlen szörnyek, ezért jó dobás a kis Thrall, aki épp megmutatja a nézőknek majd, hogy az orkok igenis érzelmes lények. Van bennük szülői aggódás, szeretet, büszkeség. Nem Gyűrűk Urás orkok.
És Durotan pofán vágja Gul'dant mert hát elég rosszat tett a népével...

Lothar pedig elég közel Garonához.. o.o Azt tudom, hogy Garona meg Medivh eléggé szoros kapcsolatba kerültek, de Lothar? o.O Vagy csak nekem tűnik eléggé forró helyzetnek?


És Stormwindben Lothar rúnakardját emeli és mögötte egy sír látható. (Llane? Vagy a régi sztori szerint a háború első éveiben hal meg Adamant király Llane apja.) És az első sorokban nem a nyugdíjas klub tagjai láthatóak, hanem elfek, vagy a Kirin Torból vagy csak mágusok, vagy Quel'thalasból. Mindenesetre Lothar mögött Khadgart láthatjuk, Varia királnyét, talán az ifjú Varian királyt (aki Mellesleg remélem a Legion-ben nem hal meg.)


És a pörgős csatajelenetek között láthatjuk Blackhand bácsit, amint épp nem tetszését fejezi ki az emberekkel való szövetség miatt.. Durotan meg csak lazán leveri a zöld átkozott orkocskákat, a népe érdekében.. És hopp egy Draka menekül a kis Thrallal és egy mózeskosárban útnak engedi, hogy megmentse életét. Na a Klánok urában ez úgy volt, hogy Thrallt szimplán a holtestek mellett találja meg Aedalas Blackmore. 


És a csata hevében Durotan zöld orkok között van, már levetve Viharfog farkasbundáját magáról, hogy ordítson egyet? o.o És Lothar pedig mezitláb ugrik egy griffre. Lehetséges, hogy Lothart letartoztatják, mert az orkokat nem tartja szörnyetegnek és amiatt menekül? (könyv miatt lehetséges továbbá, hogy Medivh menősködik a griffel, ekkoriban középkorú volt, de őt is lehet fiatalnak ábrázolni. Egy korábban megjött kamerás traileren meg medivh kicsit lothar-osnak nézhető, elvileg szinte egykorú vele, de ez lehet meredek elmélet a torony azonban amiből kiugrik Karazhannak vélhető)Vagy hívja a kötelesség és messze van a legközelebbi wc? És csata a Dark Portalnal megint.



A lore át van írva valóban egy jó pár esetben és máshogy történnek a dolgok, ez a film miatt érthető. A világ sajnos még mindig nem elég nagynak van megvalósítva számomra a képek alapján. Lothar itt nem egy őszülő, igazság bajnoka, türelmes, nyugodt, de igazságos lovag. Inkább tűnik akciófilm szereplősebnek, mint Történelmi személyiségnek. Durotan itt eléggé ellenszegülő és békés, ki nem nézném belőle, hogy valamikor draneiekez is lemészárolt. Ettől függetlenül a trailer MÉG ÍGY IS epikus és monumentális. Christie Golden írja elvileg az új Durotanos könyvet a film felvezetésére, nem tudom mit szólt hozzá, hogy kicsit átvariálták könyvét. (ő írta a klánok ur
át, amit többször említettem).

8 megjegyzés:

  1. Ez a fekete háttér fehér félkövér szöveg kombó borzalmas, kifolyik a szemem, végig sem tudtam olvasni... jó lenne csak így szar. Bocs de így van.

    VálaszTörlés
  2. En vegig olvastam, de szornyu a hatter :D kb alig latok, de megerte, koszonom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Be kell állítani a monitor fényerejét , kontrasztját és akkor nem lesz ilyen gondod ;) . Egyébként köszönet a szerzőnek a részletes elemzésért .

      Törlés
  3. Nekem nem volt bajom a szinekkel, szerintem nem zavaró. Jó az írás köszönöm, most már értem az eddig homályos dolgokat.

    VálaszTörlés
  4. ha még egyszer leírod hogy 'tünde' ...én megkereslek és végzek veled ............................ELF...ELFEK ....ez nem magyar eredetű szó ...göncz árpád botrányos fordítása ...az orkot se fordítod ..se az ogrét, se a goblint ...ELF baszki!!!

    VálaszTörlés
  5. Grommash miert is nem szerepel Sehol ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom azért, mert csak a film elején fog szerepelni. 1. Háborúba nem vitte magával Gul'dan Hellscreamet, mert túl kiszámíthatatlannak tartotta, nem tudta volna írányítani bábként. Azért ő ottmarad Draenoron. Filmben benne lesz, mert a kiszivárgott jeletekben ő mondja el, milyen fasza a démonvér.

      Törlés
  6. Köszi az elemzést, DE! Legközelebb ha írsz valamit, akkor valakivel nézesd át, hogy értelmesek-e a mondatok, mennyi a szóismétlés, vannak-e helyesírási hibák stb. Mert itt mindenből akad bőven.

    VálaszTörlés