2015. augusztus 16., vasárnap

Hamuul Runetotem

Sziasztok! Ismét Kaerlo vagyok és a mai napon egy szintén nem sokat emlegetett hősről fogok nektek mesélni. A mai téma: Rúnatotem Hamuul (Hamuul Runetotem). Ez a cikkem elérhető a https://wowloreforditasok.wordpress.com/2015/05/31/hamuul-runetotem-irta-kaerlo/ linken is.
Akiknek semmit sem mond ez a név, azoknak elárulom, hogy ő a tauren druidák vezetője, Cairne és később Baine tanácsadója, Malfurion és Cenarius tanítványa, a Trisfal Új Rendjének tagja és még sorolhatnám. :)
Hamuul
Hamuul mindig próbálta fenntartani az egyensúlyt a természet és Azeroth lakósai között, részben ennek köszönhette a barátságát Malfurionnal, akivel még a Lángoló Légió ellen harcoltak együtt a Harmadik Háborúban. Az elf segítette a taurent elindítani a druidává válás útján, aki pár év alatt elismertté vált ezen a téren.
Rúnatotem Hamuul egy idős druida, akit Mennydörgés Szirten (Thunder Bluff) lehet látni, ahol druidákat tanít, illetve a kalandorok a Sirámok Barlangjában (Wailing Caverns) találkozhattak vele először.  Akik ismerik azok tudják, hogy ahhoz képest, hogy öreg és ritkán megy el a városból, nem lehet őt semmibe venni. Ő tudott Naralexről, a Karomdruidáról, aki a barlangrendszer forrásával akarta újraéleszteni a Pusztaságok (Barrens) természetét, élővilágát, azonban belekerült a Rémálomba (Nightmare) és akaratlanul is kivetítette az ott lévő szörnyűséget a valóságra. A helyzetet végül bátor hősök oldották meg, akik megszerezték a 4 smaragdot, mellyel sikerült kimenteni Naralexet az álmából. Hamuul végül elárulta a hősöknek, hogy ő félt bemenni a barlangrendszerbe, mert lehetséges volt, hogy ő is bent ragad az álomban.
Mennydörgés Szirten Hamuul fontos tagja a közösségnek, kortársai őt tartják az egyik legbölcsebb druidának. (Ami igaz is szerintem) Emellett elkötelezett tagja a Cenarion Körnek (Cenarion Circle).
hamuul2Amikor Varian és Broll megküzdöttek a dühöngő föld elementállal a Látomások Medencéinél (Pools of Vision), megjelent Hamuul. A druida meghívta őket sátrába és elmesélte Variannak, hogy ki volt Lo’Gosh. Végül Hamuul egy hipogriff tollat adott az emlékeit vesztett királynak. Broll szerencsére tudta, hogy ezzel a tollal meg tudnak idézni egy hipogriffet, amivel el is menekültek a tauren városból és ezzel együtt fogságukból is.
Később Hamuult meghívták Trisfal Új Rendjébe, ahol a druidákat képviseli a tanácsban és ő is segített Med’annak megállítani Cho’gall gonosz tervét. Pontosabban mondva, az erejének egy részét kölcsönadta neki.
Hamuul akkor is fontos szerepet kapott, amikor  a Rémálom megtámadta Teldrassilt és Azeroth lakosságát. (Stormrage novella) Hamuul itt már közelebbi barátságot ápolt Brollal. Ők is segítettek Teldrassil megtisztításában és Malfurion felébresztésében. Amikor rájött, hogy Fandral igazából nem gyógyítani akarja a fát, hanem azt is a Rémálommal (Nightmare) akarja megfertőzni, az elf őt, Shandris-t és Naralexet is fogságba ejtette, hogy ne tudják őt megállítani. Itt jegyezném meg, hogy Hamuul sosem kedvelte Fandralt, aki szerint csak az elfek lehetnének druidák. Végül Malfurion visszatért Teldrassilra és megmentette a foglyokat, majd elkezdődött a harc a Smaragd Álomért (Emerald Dream) és Azerothért. Hamuul ekkor elmesélte a többi druidának, hogy Fandral mire is készült, ezzel sikerült maguk mellé állítani őket. Miközben a Smaragd Álomban harcoltak Azeroth lakosai, ő ébren maradva védte azok fizikai testét. A győzedelmes harc után elvállalta Lucan Foxblood, az ember taníttatását, aki a Smaragd Álom szülötte lényegében.
hamuul3Mióta Cairne-t megölte Garrosh, segíti Baine-t az Egyesült Tauren Törzsek vezetésében. Ő is részt vesz a quilboarok elleni hadjáratban a Napjárókkal és Baine-nel, amellyel kimentik Garrosh-t is és több száz malackát vágnak le. :) (Vérpatás Baine: Ahogy előttünk apáink c. novella)
A kataklizma során pedig Hiszérával (Ysera), Malfurionnal és számos hőssel, őssel és druidával védték Nordrassilt Ragnaros támadásától. Hamuul csúnyán meg is sérült a Leyaraval vívott harcban, de miután felépült, ő továbbra is mindent belead a világ megmentésébe. Végül ő, Malfurion és a visszatért Khenariosz szembeszálltak a Tűzúrral az elementálok síkján.
A részleteket keressétek a novellákban (Stormrage), képregényekben (Wow Comic) és a WoW-ban. Remélem még találkozunk Azerothon. ;)
Vége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése