2014. november 24., hétfő

Azeroth







Azeroth

A titánok folytatták a világok közötti barangolást és mindegyik bolygót külön külön megformáltak. A bolygókon hegyeket emeltek és völgyeket mélyítettek, valamint olyan fajokat, hoztak létre, kiknek feladata lett fenntartani a bolygó rendjét, ahogy a titánok tartották fel a univerzum rendjét és békéjét. 
Sok sok idő után a titánok elérkeztek egy világra, melyet később a rajta élők Azerothnak neveztek el. Miközben a titánok munkájukat végezték az ott lévő eredeti kontinensen találkoztak a gonosz Ősi Isteneket imádó elementálokkal, akik megfogadták, hogy kiűzik a titánokat a planétáról. A Pantheon rá lett kényszzerítve hogy háborút kezdjen az elementálokkal, akiket a legerősebb hadnagyok vezettek: Ragnaros, a Tűz ura, Therezane a Kőanya, Al'akkir a szélúr, és Neptulon a Hullámvadász. 
Kaoitukus erők szabadultak a világra és pusztítottak a háború alatt, de az elementálok, kiknek erejét a halandók fel sem foghatják, kevésnek bizonyultak a nagy-hatalmú titánok ellen, és egytől egyig elbuktak, citadellájuk pedig megsemmisült. Az Ősi Istenek, akik inkább tűnnek a bolygó parazitájának, mint isteneknek végül a föld mélyére lettek száműzve. Az elementálok az Ősi Istenek hatalma nélkül, mely összekötötte a lelküket a fizikai léthez, száműzve lettek egy mélységi síkra. 

Eme bolygón a titánok hosszú, hosszú korokon át formálták a földet, amíg végül megalkották a tökéletes kontinenst és annak közepébe egy energiáktól sziporkázó tavat mélyítettek. A tavat pedig az Örökkévalóság kútjának(Well of Eternity) nevezték el. 
Az energiákkal megtelt tó volt minden élet  forrása a planétán. Annak termékenysége táplálta a talajt és adta meg a lehetőséget, hogy a növények gyökeret vessenek a bolygó gazdag talajában. Idők múltán a bolygót növényzet, fák és megannyi bokor, virágféle borította be. Különböző lények, nagy testű emlősök, szárnyas madarak, hüllők, halak és megannyi vad járta a planéta tájait és vizeit. Mikor munkájuk utolsó alkonya is elérkezett, a titánok névvel illették meg a szárazulatot: Kalimdornak, azaz "Az Örök Csillagfény Földjének" hívták azontúl.

Mielőtt a titánok végleg elhagyták volna Azeroth világát, a bolygó leghatalmasabb lényeit megbízták a feladattal, hogy ügyeljenek Kalimdorra, és nehogy bármilyen erő megfertőzze annak békéjét. Akkoriban még rengeteg sárkány faj lepte el a földet, közülük emelkedett ki öt nagyobb család, kik elsőnek számítottak közöttük. A titánok ezeket a sárkánycsaládokat bízta meg ezzel a nemes feladattal. A Pantheon tagjai erejük egy-egy morzsáját a családok fejére ruházták, akiket azóta csak úgy ismernek, hogy Nagy Aspektusok, vagy Sárkányaspektusok. (Dragon Aspects). A titánok elhagyták Azerothot. 
Hamarosan trollok törtek elő Zandalarból és hatalmas birodalmakat építettek fel. (Gurabashi és Amani birodalmak) Amikor az Azj'aqir birodalom megjelent nyugaton a két faj háborúzni kezdett egymással. A trollok a háborúban vesztésre álltak, ám szerencséjük volt, az Azj'aqir birodalom két részre vált, Nerubiánokra és Qirajira. Az árnyélfék ősei (Kaldoreiek) is ekkor jelentek meg, és túljártak a trollok eszén, az Örökkévalóság Forrásánál hozták létre birodalmukat és annak erejét használták fel ellenük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése